Deelnemers

Aantal deelnemers, speelduur en leeftijd.

De officiële speeltijd van een escaperoom van FeestEscape is 60 minuten. Dit is exclusief de tijd die u nodig heeft om alles klaar te zetten en na te bespreken.
Het is de bedoeling dat de deelnemers binnen een uur alle puzzels oplossen en ontsnappen. Natuurlijk kan het gebeuren dat ze een stuk sneller zijn. Maar wat nu als de groep er langer over doet? Dat geeft helemaal niets! Speel gewoon lekker verder. U gaat mee de escaperoom in als spelleider, dus met paar handige tips kunt u de groep op weg helpen, zodat alle puzzels toch opgelost worden.

Voor een escaperoom gaan we uit van een groep van 4 tot 8 personen. Met minder dan 4 personen wordt het gewoon te veel en is het praktisch onmogelijk om binnen het uur te ontsnappen. Zijn er meer dan 8 deelnemers die tegelijk de escaperoom spelen, dan is de kans groot dat niet iedereen de kans krijgt om een (deel)puzzel op te lossen.

De aanbevolen leeftijd is per EscapeDoos anders. “Verjaardagsfeest” is geschikt voor basisschoolkinderen, maar ook voor middelbare scholieren en volwassenen is er een geschikte EscapeDoos. Hierover vindt u meer bij de thema’s in het menu.

Natuurlijk kan het zijn dat u een groep in gedachten heeft, die niet in het standaard plaatje past. Maar met een beetje puzzelen komen we daar wel aan uit.

De leeftijd van de deelnemers varieert en past niet binnen het leeftijdsadvies van FeestEscape.

Jongere of oudere broertjes en zusjes kunnen gewoon meedoen. U gaat mee als spelleider in de escaperoom, dus als die tiener iets te voortvarend aan de slag gaat op het feestje van uw jongste kind, geef hem of haar dan de hint dat hij anderen ook een kans moet geven.

Jonge kinderen (<6) kunnen misschien niet het hele spel volgen, maar zelfs voor een kleuter zijn er genoeg aansprekende elementen binnen het thema “Verjaardagsfeest” . Ook hier geldt dat u er zelf bij bent om dit een beetje te sturen. Voor de groepsgrootte, moet u deze jonge kinderen niet meetellen.

Ook volwassenen en kinderen kunnen samen een escaperoom spelen. Kies een EscapeDoos met een wat volwassener thema en laat de volwassenen de kinderen helpen  Of helpen de kinderen de volwassenen? Om de escaperoom binnen het uur uit te kunnen spelen moeten er wel 3 of 4 deelnemers zijn die voldoen aan het minimum leeftijdsadvies.

De groep bestaat uit meer dan 8 personen.

Is de groep groter? Maak er twee groepen van en kijk wie het snelste kan ontsnappen. Een EscapeDoos bevat standaard al wat reserve materiaal voor het geval er een puzzel echt mislukt. Voor 10,- euro extra zorgen wij er voor dat echt alles aanwezig is om het spel nog een keer te spelen. De groep die niet aan het spelen is, kan natuurlijk niet in de escaperoom aanwezig zijn en moet ondertussen iets anders doen.

Voor 25,- euro extra krijgt u behalve de reserve materialen ook nog aanvullende puzzels en materialen.  Deze aanvullende puzzels maken geen onderdeel uit van de door u gekozen escaperoom, maar zijn bedoeld om de wachtenden bezig te houden. Natuurlijk zult u wel van te voren moeten bedenken waar u alle deelnemers laat en of u dit alleen aankunt.

 

Help!

Wordt het u echt te veel? Indien u ondersteuning wilt van het team van FeestEscape of nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via Info@FeestEscape.nl. Wij helpen u graag om een passend pakket samen te stellen.