EHBO/BHV special

Aantal personen: 4-8
Vaardigheden : EHBO/BHV
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 25,-
Zelf regelen: Reanimatiepop, AED en verbandmateriaal

Let op: Deze special is bedoel voor instructeurs EHBO/BHV.

 Het verhaal 

Jullie zijn te gast bij het bedrijf het bedrijf P.E.G. van de familie Vogels. Ineens breekt er dikke paniek uit. Er is een ongeval in het bedrijf gebeurd en er zijn meerdere slachtoffers. Natuurlijk speelt de wet van Murphy ook een rol en zijn alle BHV-ers uitgerekend die dag op herhalingscursus.

Als goede hulpverleners bieden jullie aan om te kijken of je kunt helpen. Jullie worden naar een ruimte gebracht waar een aantal gewonden zijn. Vanwege het ongeval zijn er ook een aantal alarmen in werking getreden. De ruimte is dus niet bepaald rustig. De grote vraag is of jullie iedereen tijdig op een juiste manier kunnen helpen en aan de professionele hulp over kunnen dragen. Want als echte hulpverleners gaan jullie pas weg als iedereen op de juiste manier geholpen is en alles weer rustig is.

 

Inrichting en verloop

Bovenstaande tekst is een fragment uit de meegeleverde handleiding.  Deze zeer bijzonder escaperoom  is bedoeld om hulpverleners (BHV/EHBO) op een ludieke wijze hun vaardigheden te laten trainen. We verwachten van de spelleider dat die bevoegd is om de groep te hierin te trainen. Alle puzzels en niet EHBO gerelateerde attributen die nodig zijn voor de escaperoom zitten in de EscapeDoos. U dient zelf voor de overige EHBO materialen te zorgen het gaat daarbij om een reanimatiepop, AED, (isolatie)dekens en 2 verbandkoffers met de nodige verbandmaterialen.

In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe de puzzels en attributen in de door u gekozen speelruimte moeten worden geplaatst en wat het logische verloop van de escaperoom is. Natuurlijk staat er ook bij hoe de puzzels moeten worden opgelost en wat de oplossing precies is. Ook vindt u in deze handleiding een aantal tips om de moeilijkheidsgraad van de escaperoom wat aan te passen.

De escaperoom krijgt een extra dimensie als er (meerdere) lotusslachtoffers ingezet worden. Indien gewenst kunnen wij voor lotussen zorgen. Niet geheel toevallig is een van de ontwikkelaars zelf gediplomeerd lotus.

U moet als spelleider in de escaperoom te blijven om de hulpverlening te beoordelen. En als blijkt dat de deelnemers vastlopen kunt u ze met een hint weer op weg helpen zodat ze uiteindelijk toch nog (op tijd?) alle slachtoffers kunnen helpen.

Reserveren

U kunt de EscapeDoos reserveren door een mailtje te sturen naar info@feestescape.nl waarin u aangeeft welk thema u graag wilt huren en op welke dag u wilt spelen. U krijgt dan meestal binnen 24 uur antwoord of de door u gewenste EscapeDoos op de aangegeven dag beschikbaar is.