GPS-Puzzeltocht

Aantal personen: 2-24
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Tijdsduur: 2-3 uur
Kosten: € 20,- (excl. GPS) of € 50,- (incl. 2x GPS)

Algemeen

De GPS-Puzzeltocht is geen escaperoom, maar een speurtocht van ongeveer 3km in een plaats naar keuze.

De totale afstand van de puzzeltocht is niet zo heel erg lang. Als je flink doorstapt kun je het stuk in een half uur lopen. Toch moet je erop rekenen dat je 2 tot 3 uur bezig bent met deze puzzeltocht. Het feit dat je met een GPS loopt en niet weet waar je dus eigenlijk naar toe loopt, verlaagt de snelheid. Vervolgens moet er ook nog paar keer gestopt worden om een puzzel te zoeken, op te lossen en vervolgens de oplossing weer in te voeren. Dit kost per keer zo’n 10-15 minuten. En dan hopen we natuurlijk dat niemand verkeerde coördinaten invoert en zonder na te denken 35 km gaat lopen. Ook hebben we geen rekening gehouden met een leuk café of McDonald’s langs de route…..

Inrichting en verloop

Bovenstaande tekst is een fragment uit de meegeleverde handleiding. Er zullen onderweg een aantal puzzels opgelost moeten worden. De uitkomst van de puzzels leveren de coördinaten op. Die coördinaten geven de volgende plaats aan waar je een puzzel kunt vinden. Het is het leukste als de groepjes onderweg niet te groot zijn (max. 6 personen) maar je kunt natuurlijk met meerdere groepjes lopen die iets na elkaar starten. Het is niet erg als er 2 groepjes tegelijkertijd bij een puzzelstop staan. Iedere groep lost voor zichzelf de puzzel op, voert de gevonden coördinaten in en loopt weer verder.

In de handleiding staan alle coördinaten beschreven met een adres aanduiding zodat u de tocht makkelijk uit kunt zetten zonder gebruik te hoeven maken van de GPS. Per locatie wordt uitgelegd, welke puzzel u daar moet plaatsen en natuurlijk wat de oplossing van de desbetreffende puzzel is. De puzzels staan op papier. U krijgt ook voldoende plastic hoesjes om de puzzels tegen vocht te beschermen. (Laat de laatste groep alles ook weer meenemen)

Wij raden u aan om als spelleider bereikbaar te blijven via de mobiele telefoon of in geval van kinderen mee te lopen. Als blijkt dat de puzzelaars onderweg kwijtlopen of de puzzels zijn verdwenen, dan kunt u ze weer op weg helpen.

Op de eindlocatie is nog een laatste puzzel, waarmee een kistje (met inhoud) geopend kan worden, of waarmee u in kunt loggen op een beveiligd gedeelte van de website en kans maakt op een gratis EscapeDoos naar keuze.

Locatie

U kunt deze GPS-puzzeltocht door het hele land lopen. Als u ons een plaats opgeeft, zorgen wij dat u een tocht voor die plaats krijgt. Als we merken dat het desbetreffende gehucht te klein is om iets leuks uit te zetten, dan zullen we contact opnemen en in overleg een buurgemeente kiezen. We houden er rekening mee dat er op het begin- en eindpunt mogelijkheid is om de auto te parkeren, zodat u de lopers kunt brengen en halen.

GPS-ontvanger

Er wordt over een GPS-ontvanger gesproken. Wat is dat en hoe kom ik aan zo’n ding?

Een GPS-ontvanger is een apparaatje die zijn locatie bepaalt aan de hand van een of eigenlijk meerdere satellieten. Net als de navigatie-apparatuur van de auto, alleen wordt er nu geen gebruik gemaakt van een adres, maar van de coördinaten. Het apparaatje zal u vervolgens laten zien hoe ver u nog moet lopen en welke kant u op moet lopen. De aangegeven richting is in vogelvlucht en volgt dus niet het stratenplan. Dat mogen de lopers zelf uitzoeken.

Als u zelf geen beschikking heeft over een GPS, kunt u ze bij ons huren. Het basis pakket, bevat alleen een handleiding en genoeg puzzelbladen om de tocht met 4 groepjes te kunnen lopen. Het uitgebreide pakket bevat ook nog twee GPS-ontvangers en een kistje met slot voor de eindpuzzel. Uiteraard willen we de GPS-ontvangers en dat kistje na afloop weer wel terug. Wilt u meer dan 2 GPS-ontvangers? Ook dat kan, voor €10,- per stuk extra.

Reserveren

U kunt de GPS-Puzzeltocht bestellen/reserveren door een mailtje te sturen naar info@feestescape.nl waarin u aangeeft in welke plaats u graag wilt lopen en op welke dag u wilt lopen. U krijgt dan meestal binnen 24 uur antwoord. Omdat deze puzzeltochten min of meer op maat gemaakt worden, vragen we u wel om ons genoeg tijd te geven om de tocht uit te stippelen. Wij stellen het op prijs als u minimaal twee weken van te voren de tocht aanvraagt.