Uit de Kunst

Aantal personen: 4-8
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 50,-

Het verhaal

Een bekende kunstenares – nee ze is niet bekend, maar een bekende van jullie – doet mee aan de open atelier route in haar woonplaats. Het is voor de eerste keer dat ze haar werk aan onbekenden laat zien, dus ze is behoorlijk nerveus. Natuurlijk heeft ze jullie ook uitgenodigd en jullie hebben afgesproken om een uur voor dat haar “atelier” opengaat langs te komen.

Op het moment dat ze jullie binnen laat, schiet de kat langs jullie benen naar buiten. Natuurlijk gaat jullie vriendin achter haar geliefde huisdier aan om hem te vangen. Binnen blijkt haar tentoonstelling nog een behoorlijke puinhoop te zijn en tot overmaat van ramp is de deur ook nog in het slot gevallen. De grote vraag is natuurlijk of jullie binnen het uur de sleutel kunnen vinden en de deur open kunnen maken.

Inrichting en verloop

Bovenstaande tekst is een fragment uit de meegeleverde handleiding. Er zullen een aantal puzzels opgelost moeten worden voor de deur weer van het slot kan. Natuurlijk gaat de deur niet echt op slot, dat kan/mag niet uit veiligheidsoverwegingen. Maar speel het spel mee en doe de deur pas weer open als de sleutel is gevonden. De puzzels zijn allemaal een beetje kunstzinnig van aard, maar je hoeft geen kunstkenner te zijn om deze escaperoom tot een goed einde te brengen. Alle puzzels en attributen die nodig zijn voor de escaperoom zitten in de EscapeDoos.

In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe de puzzels en attributen in de door u gekozen speelruimte moeten worden geplaatst en wat het logische verloop van de escaperoom is. Natuurlijk staat er ook bij hoe de puzzels moeten worden opgelost en wat de oplossing precies is. Ook vindt u in deze handleiding een aantal tips om de moeilijkheidsgraad van de escaperoom wat aan te passen.

Wij raden u aan om als spelleider in de escaperoom te blijven. Als blijkt dat de deelnemers vastlopen kunt u ze met een hint weer op weg helpen zodat ze uiteindelijk toch nog (op tijd?) de oplossing vinden. En, als u zelf in de ruimte aanwezig bent, kunt u voorkomen dat iets te enthousiaste speurneuzen alle kastjes leeghalen.

Reserveren

U kunt de EscapeDoos reserveren door een mailtje te sturen naar info@feestescape.nl waarin u aangeeft welk thema u graag wilt huren en op welke dag u wilt spelen. U krijgt dan meestal binnen 24 uur antwoord of de door u gewenste EscapeDoos op de aangegeven dag beschikbaar is.