Geboeid

Aantal personen: 4-8
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 50,-

Het verhaal

 Jullie zijn voor de gelegenheid een stel overvallers. Voor deze kraak hebben jullie een zelfgemaakte bom bij je. Helaas is jullie eerste inbraak niet helemaal volgens plan verlopen. Een bewaker heeft jullie betrapt en provisorisch vastgebonden met de middelen die hij voorhanden had. Gelukkig is de bewaker een ontzettend warhoofd en heeft hij niet door dat hij het een en ander heeft laten slingeren toen hij de kamer verliet. Wat hij ook niet door heeft is dat hij per ongeluk de bom heeft geactiveerd en dat die over een uur afgaat. De grote vraag is natuurlijk of jullie jezelf binnen dat uur kunnen bevrijden en de bom onschadelijk kunnen maken.

Inrichting en verloop

Bovenstaande tekst is een fragment uit de meegeleverde handleiding. Er zullen een aantal puzzels opgelost moeten worden. Waarvan de eerste bestaat uit het losmaken van je boeien.  Ja, je wordt echt geboeid. Maar wel met een safety-knoop die de deelnemer in geval van nood altijd zelf los kunt maken. Alle puzzels en attributen die nodig zijn voor de escaperoom zitten in de EscapeDoos.

In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe de puzzels en attributen in de door u gekozen speelruimte moeten worden geplaatst en wat het logische verloop van de escaperoom is. Natuurlijk staat er ook bij hoe de puzzels moeten worden opgelost en wat de oplossing precies is. Ook vindt u in deze handleiding een aantal tips om de moeilijkheidsgraad van de escaperoom wat aan te passen.

Wij raden u aan om als spelleider in de escaperoom te blijven. Als blijkt dat de deelnemers vastlopen kunt u ze met een hint weer op weg helpen zodat ze uiteindelijk toch nog (op tijd?) de oplossing vinden. En, als u zelf in de ruimte aanwezig bent, kunt u voorkomen dat iets te enthousiaste speurneuzen alle kastjes leeghalen.

Reserveren

U kunt de EscapeDoos reserveren door een mailtje te sturen naar info@feestescape.nl waarin u aangeeft welk thema u graag wilt huren en op welke dag u wilt spelen. U krijgt dan meestal binnen 24 uur antwoord of de door u gewenste EscapeDoos op de aangegeven dag beschikbaar is.