Verjaardagsfeest

Aantal personen: 4-8
Leeftijd: 8-12 jaar
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 50,-

 Het verhaal 

Iedereen is uitgenodigd voor een feestje. Maar, als iedereen binnen is, valt de deur in het slot en kan niemand er meer uit. (Wees gerust, de deur gaat niet echt op slot, dat kan/mag niet. Maar speel het spel mee en doe de deur pas weer open als jullie de sleutel van het slot hebben gevonden) Door het oplossen van puzzels en het zoeken naar voorwerpen kunnen jullie uiteindelijk de sleutel vinden en zo de deur openmaken. De kamer ziet eruit zoals je mag verwachten voor een kinderfeestje. Er hangen slingers en ballonnen. De cadeautjes staan al klaar en er zijn verjaardagskaarten met felicitaties met de post gekomen. En natuurlijk staat er limonade en een schaal met wat lekkers klaar. (Eten en drinken mag.) De grote vraag is alleen of jullie de deur open kunnen krijgen voordat jullie weer opgehaald worden.

Inrichting en verloop

Bovenstaande tekst is een fragment uit de meegeleverde handleiding. Er zullen een aantal puzzels opgelost moeten worden. Alle puzzels en attributen die nodig zijn voor de escaperoom zitten in de EscapeDoos.
Okay, bij een feestje hoort ook iets lekkers te eten en te drinken en dat hebben we er niet in gedaan. Maar dat is dan ook echt het enige waar u zelf voor moet zorgen. En voor een groep enthousiaste escapers natuurlijk.

In deze handleiding staat stap voor stap beschreven hoe de puzzels en attributen in de door u gekozen speelruimte moeten worden geplaatst en wat het logische verloop van de escaperoom is. Natuurlijk staat er ook bij hoe de puzzels moeten worden opgelost en wat de oplossing precies is. Ook vindt u in deze handleiding een aantal tips om de moeilijkheidsgraad van de escaperoom wat aan te passen.

Wij raden u aan om als spelleider in de escaperoom te blijven. Als blijkt dat de deelnemers vastlopen kunt u ze met een hint weer op weg helpen zodat ze uiteindelijk toch nog (op tijd?) kunnen ontsnappen. En, als u zelf in de ruimte aanwezig bent, kunt u voorkomen dat iets te enthousiaste speurneuzen de hele boekenkast leeghalen

Reserveren

U kunt de EscapeDoos reserveren door een mailtje te sturen naar info@feestescape.nl waarin u aangeeft welk thema u graag wilt huren en op welke dag u wilt spelen. U krijgt dan meestal binnen 24 uur antwoord of de door u gewenste EscapeDoos op de aangegeven dag beschikbaar is.