Laboratorium

Aantal personen: 4-8
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 50,-

 Het verhaal 

Jullie hebben zojuist een rondleiding gehad in een klein onderzoekscentrum naar zeldzame virussen. Tijdens deze rondleiding wordt bekend dat er flesjes water zijn verkocht dat besmet is met zo’n zeldzaam virus. Een aantal mensen zijn ziek geworden en de verwachting is dat de eerste patiënt over een uur zal overlijden. Alle hoop op een geneesmiddel is gevestigd op het onderzoekscentrum waar jullie zijn. Helaas is het hoofd van het onderzoekscentrum op vakantie en zijn assistent is in paniek weggerend toen het potje met daarin het ziekmakende virus werd afgeleverd.

Jullie hebben zojuist gezien dat er vier verschillende medicijnen in de safe worden bewaard. Deze medicijnen hebben allemaal de nare eigenschap dat ze dodelijk zijn voor iemand die niet de bijbehorende ziekte heeft. De grote vraag is natuurlijk of jullie binnen een uur kunnen uitzoeken om welk virus dat het gaat, en het enige juiste medicijn aan de behandelend arts kunnen geven.

Inrichting en verloop

Bovenstaande tekst is een fragment uit de meegeleverde handleiding. Er zullen een aantal puzzels opgelost moeten worden. Deze escaperoom draait dan wel niet om een fysieke ontsnapping, maar is wel ontzettend spannend. Om alles tot een goed einde te kunnen brengen moeten er paar scheikundige proefjes gedaan worden (Ook leuk om na afloop nog eens te herhalen). Alle puzzels en attributen die nodig zijn voor de escaperoom zitten in de EscapeDoos.

In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe de puzzels en attributen in de door u gekozen speelruimte moeten worden geplaatst en wat het logische verloop van de escaperoom is. Natuurlijk staat er ook bij hoe de puzzels moeten worden opgelost en wat de oplossing precies is. Ook vindt u in deze handleiding een aantal tips om de moeilijkheidsgraad van de escaperoom wat aan te passen.

Wij raden u aan om als spelleider in de escaperoom te blijven. Als blijkt dat de deelnemers vastlopen kunt u ze met een hint weer op weg helpen zodat ze uiteindelijk toch nog (op tijd?) de oplossing vinden. En, als u zelf in de ruimte aanwezig bent, kunt u voorkomen dat iets te enthousiaste speurneuzen alle keukenkastjes leeghalen.

Reserveren

U kunt de EscapeDoos reserveren door een mailtje te sturen naar info@feestescape.nl waarin u aangeeft welk thema u graag wilt huren en op welke dag u wilt spelen. U krijgt dan meestal binnen 24 uur antwoord of de door u gewenste EscapeDoos op de aangegeven dag beschikbaar is.